Etappe 58 Villafranca Montes de Oca - Burgos 42 km .

Deze morgen vertrokken met een fris windje ,maar het was meteen een steile klim van 3 km ,dus geen kou gehad , das weer een voordeel .De eerste 20 km door de bossen , niet erg , was lang geleden , door de bossen. Dan van dorpje naar dorpje .Ergens in een klein dorpje stond er een bus ,alle me´sen zaten in de bar daar. Nu was dat een bus van Santiago , vol met mensen die ook de Camino wilde beleven .
Dan duik je meteen het café  in , rugzakken stonden in de bus , en de bus reed telkens de etappes mee. Das ook een manier om de camino te lopen , ze kunnen ook van Santiago naar Scherpenheuvel wandelen e, bijvoorbeeld . Als je dan toch het gevoel wil hebben , doe het dan op een fatsoenlijke manier , met alles erop en eraan , das veel leuker !!
Na dat dorpje hadden we nog een serieuze beklimming , het bleef maar omhoog gaan ,en met stenen en rotsen , ik had meer het idee dat we aan het rotsbeklimmingen aan het doen waren .Helemaal boven stond een groot kruis ,en vandaar weer afdalen ,ook weer met grote stenen en rotsblokken ,t'was de moeite .Al bij al 4 km ,maar lang bezig geweest .
En dan ging het verder naar Burgos, een lange wandeling, dat was 10 km vanaf het  industrieterrein,  tot aan de kathedraal. Ene lange rechte weg,  das ook lang,  maar het loonde de moeite! Een heel mooie stad , nog bekende van onderweg tegen gekomen , en keidruk met toeristen. 
Ook ne Belg tegen gekomen en meteen een terraske gaan doen   t'was de moment.Hoe we het de volgende weken gaan doen , spreken we straks af , ik wil elke dag om 6 uur blijven vertrekken   met die warmte is dat veel beter !!

Reacties

  1. Elske weeral mooie foto’s ik bewonder je met den dag 💪weer een beetje dichter bij je eindpunt groetjes van MayHelsen en slaapwel en voor morgen veel succes 🤞 en met je ventje laat je maar eens goed verwennen dik verdiend zalle 👍🤣😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts